Restauracja znakomicie wkomponowuje się w stylistykę naszego obiektu i kusi Gości wspaniałymi, swojskimi aromatami. Nasi kucharze korzystają z bogactwa smaków kuchni tradycyjnej, okraszając je szczyptą nowoczesności, tworząc tym samym własne, niepowtarzalne smaki. Zaletą naszych dań jest również ich znakomita oprawa, stworzona z myślą o klientach, którzy cenią sobie estetyczne walory potraw. Nasze menu zmienia się tradycyjnie, wraz z porami roku, a oryginalne receptury i lokalne produkty sprawiają, że nasi goście czują się wyjątkowo. Dopełnieniem restauracji jest wspaniała obsługa, witająca swoich klientów w tradycyjnych kaszubskich strojach, zawsze uśmiechnięta i w pełni profesjonalna. Poniżej prezentujemy wybrane pozycje z menu restauracji "Gościniec pod Wielką Deską".

 

Zestawy:

  • Deska Szefa – 90 zł (3 osoby)

3x mała golonka, 2x kotlet schabowy, 5x żeberka BBQ, 10x skrzydełka na ostro, ziemniaki po kaszubsku, zasmażana kapusta biała, zasmażana kapusta czerwona

  • Deska Szefa – 150 zł (6 osób)

5x mała golonka, 3x kotlet schabowy, 6x żeberka BBQ, 15x skrzydełka na ostro, 3x biała kiełbasa z cebulką, ziemniaki po kaszubsku, zasmażana kapusta biała, zasmażana kapusta czerwona

 

Zupy:

  • Rosół z makaronem – 8 zł
  • Zupa cebulowa z grzanką serową – 10 zł
  • Żurek staropolski z białą kiełbasą i jajkiem – 15 zł
  • Wykwintna zupa rybna – 15 zł

 

Dania mięsne:

  • Grillowany filet z kurczaka z ananasem, opiekanymi ziemniaczkami i bukietem warzyw grillowanych – 27 zł
  • Zraz po Szymbarsku z kaszą gryczaną i bukietem warzyw grillowanych – 31 zł
  • „Kaszeb” schab faszerowany kapustą zasmażaną z grzybami, opiekane ziemniaki i bukiet warzyw grillowanych – 32 zł
  • Golonka po Kaszubsku z zasmażaną kapustą i gotowanymi ziemniaczkami – 35 zł
  • „Kotlet Remusa” schabowy z kapustą zasmażaną i opiekanymi ziemniaczkami – 29 zł

 

Dania jarskie:

  • Placki ziemniaczane z dodatkami – 15 zł (z żurawiną i śmietaną)
  • Pierogi z kapustą i grzybami – 16 zł
  • Pierogi z mięsem – 18 zł
  • Sałatka grecka – 16 zł

 

Dania rybne:

  • Pieczony dorsz podawany na kaszy gryczanej z sosem pieczarkowym  i bukietem warzyw grillowanych – 31 zł
  • Łosoś na plackach ziemniaczanych z brokułami w sosie pomarańczowo limonkowym – 39 zł

 

Desery:

  • Szarlotka Cioci Ewy – 11 zł
  • Sernik z rosą – 13 zł
  • Szarlotka na ciepło z gałką lodową – 15 zł
  • Puchar lodowy z owocami – 14 zł
  • Puchar lodowy z bakaliami – 14 zł

 

Serdecznie zapraszamy do skorzystania z oferty restauracji i skosztowania naszych potraw!

Hotel Szymbark / hotelszymbark.pl / 2016

Projekt i realizacja: StudioArt.biz & Studio Goldinus

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
Zarezerwuj pokój online!
Zobacz oferty specjalne!
Skontaktuj się z nami!