Przystawki:

  • Różyczka z łososia na placku ziemniaczanym
  • Tatar z łososia
  • Carpaccio wołowe
  • Pasztet staropolski z żurawiną
  • Pulka ze śledziem
  • Pomidor z mozzarellą
  • Sakiewki szpinakowe
  • Bruschetta
  • Fileciki z kaczki na sosie miodowo żurawinowym

 

Zupy:

  • Krem z pomidorów z mozzarellą i bazyliowym pesto
  • Rosół z kluseczkami
  • Zupa brukwiowa
  • Wykwintna zupa rybna
  • Zupa cebulowa z grzanką serową
  • Żurek staropolski z białą kiełbasą i jajkiem
  • Barszcz czysty
  • Krem z mini marchewki z nutą pomarańczy
  • Krem z brokułów
  • Krem ze szparagów
  • Dyniowa z gruszkami
  • Zupa ogórkowa
  • Zupa pomidorowa z makaronem lub ryżem
  • Zupa kalafiorowa z kluseczkami
  • Flaki
  • Zalewajka kościerska z polędwiczką
  • Zupa borowikowa

 

Dania główne:

  • Łosoś wellington na dzikim ryżu
  • Filet z sandacza w sosie śmietanowo- porowym
  • Sola w panierce parmezanowej na sosie z czerwonej kapusty
  • Pstrąg pieczony w folii
  • Roladki wołowe faszerowane pomidorami suszonymi i mozzarellą na sosie z prawdziwków
  • Pierś faszerowana kasztanami na sosie demiglas
  • De volaille
  • Sakiewki drobiowe faszerowane szpinakiem i suszonym pomidorami na sosie paprykowym
  • Kaczka po staropolsku z pomarańczami na czerwonej kapuście
  • Grillowana pierś z kaczki podawana na modrej kapuście w sosie żurawinowo miodowym
  • Polędwiczka wieprzowa w sosie z zielonego pieprzu
  • Polędwiczka marynowana szpikowana śliwką wędzoną na sosie własnym
  • Polędwiczka wieprzowa w sosie kurkowym
  • Kaszeb schab faszerowany kapusta i grzybami
  • Królik w sosie winno-śmietanowym
  • Przepiórka faszerowana na sosie żurawinowym
  • Trio mięsne w duecie sosu z czerwonej cebulki i wina
  • Zraziki po szymbarsku
  • Papryka faszerowana kaszą jęczmienną zapiekana z parmezanem
  • Pierogi z mięsem lub kapustą
  • Kotlety sojowe
  • Kotlety kapuściane
  • Tarta z porami
  • Kotlety z kaszy kuskus z sosem pieczarkowym
  • Pieczarki faszerowane szpinakiem

 

Dodatki:

  • Ziemniaczki opiekane w ziołach
  • Różyczki z puree ( duschee )
  • Ryż biały / kolorowy / dziki
  • Makaron kolorowy „Penne”
  • Kluski śląskie
  • Ziemniaki po kaszubsku
  • Ziemniaki w mundurkach
  • Puree ziemniaczane
  • Kasza gryczana
  • Kasza jęczmienna
  • Frytki

 

Surówki / sałatki :

  • Z marchewki z jabłkiem
  • Z kapusty kiszonej
  • Z białej kapusty
  • Z kapusty czerwonej
  • Z pomidorów i cebulki
  • Buraczki
  • Sałatka grecka
  • Sałatka cesarska z czarnymi oliwkami
  • Warzywa grillowane
  • Marchewka duszona z masłem i pietruszką
  • Z kiszonego ogórka i cebulki

 

Dania ciepłe w bemarach:

  • Sola na peperonacie
  • Roladki z soli atlantyckiej w sosie curry
  • Sandacz w sosie porowo-kurkowym
  • Łosoś w sosie koperkowym
  • Dorsz na sosie szpinakowo- śmietanowym
  • Kurczak w sosie słodko-kwaśnym
  • Pulpety drobiowe
  • Klopsiki koktajlowe w sosie chrzanowym
  • Medaliony drobiowe w pieczarkach
  • Karkówka po myśliwsku
  • Bitki wieprzowe w sosie własnym
  • Zraziki w sosie podgrzybkowym
  • Kaczka na czerwonej kapuście
  • Wątróbka w sosie jabłkowym
  • Bakłażan zapiekany z mozzarellą w sosie pomidorowym
  • Makaron ze szpinakiem i fetą
  • Wegetariańskie gołąbki
  • Bigos
  • Risotto

 

Serdecznie zapraszamy!

Hotel Szymbark / hotelszymbark.pl / 2016

Projekt i realizacja: StudioArt.biz & Studio Goldinus

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
Zarezerwuj pokój online!
Zobacz oferty specjalne!
Skontaktuj się z nami!